BE HAPPY

coping stress

Een mens gelukkig mens is een mens in balans en heeft meer plezier, minder stress, meer toewijding, is prettiger in de omgang, leeft langer en presteert beter. Het lijkt wat weg te hebben van een tovermiddel voor alle kwalen, het klinkt misschien wat zweverig, maar… FeelGood logica biedt een heldere structuur waarbinnen het persoonlijke geluk naast een meetlat kan worden gelegd en - indien nodig - opgelapt kan worden. Het ondersteunende programma bevat logische stappen om gelukkiger te worden. U bent verantwoordelijk voor uw eigen geluk middels uw activiteiten. Echter niet ieder factor heeft u nu zelf in de hand.

Iemands geluk is complex. Een tekort aan het één kan gecompenseerd worden met een surplus van het ander. Er blijkt dat drie dingen voornamelijk je geluks-gevoel bepalen; hoe je met dingen omgaat, hoe je omgeving eruit ziet en wat wil je met je leven.

persoonlijk geluk in de FeelGood matrix


Niet op ieder veld hoeft een lachebekje, maar structureel een groot aantal sip kijkende gezichten voorspelt problemen voor de toekomst. Stelregel is dat iemand met 6 of meer sip kijkende gezichtjes zich in de burnout-gevarenzone bevindt. Afhankelijk van de aard van de persoon en het nivo van de werkzaamheden is enige opgewektheid op bepaalde key-velden essentieel voor het voorkomen van werkstress, ziekteverzuim of het vertrek van de werknemer naar een andere organisatie. Structureel sip kijkende gezichtjes op alle voor het individu belangrijke velden maken iemand overspannen.